Projekt pod nazivom “Anđeoska krila” čiji nositelj je Caritas Župe Sv. Tri kralja iz Karlovca odobren je od strane Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u sklopu Natječaja za dodjelu sredstava župnim caritasima za 2018. godinu. Ukupna vrijednost projekta je 19.500,00 kuna.

Kroz provedbu ovog projekta Caritas Župe Sv. Tri kralja u suradnji sa svojim partnerima i suradnicima održat će edukaciju volontera u palijativnoj skrb kako bi se oni sukladno potrebama mogli uključiti u sustav brige i skrbi za palijativnog bolesnika i članove njihove obitelji.

Za uspješnu provedbu projekta na prvom zajedničkom sastanku koji je održan u

srijedu 16. svibnja 2018.g. u prostoru knjižnice Opće bolnice Karlovac okupljen je veliki broj stručnih suradnika iz područja zdravstva, socijalne skrbi, duhovnosti i civilnog društva koji svojim znanjem i iskustvom u velikoj mjeri mogu doprinijeti kvalitetnoj edukaciji osoba zainteresiranih za volontiranje u palijativnoj skrbi.

Stručni suradnici su ukratko upoznati sa planiranim aktivnostima u provedbi projekta, a nakon toga dogovoreni su konkretni datumi, tematika prezentacija i ostale pojedinosti oko održavanja svake pojedine faze edukacije volontera. Izrađen je i prijedlog promotivnog letka čija je svrha senzibilizirati lokalnu zajednicu i upoznati je sa ulogom i zadaćama volontera u palijativnoj skrbi.

Svi prisutni izrazili su svoje zadovoljstvo budućom međusobnom suradnjom na ovom projektu kojim će se pridonijeti poboljšanju kvalitete sustava brige i skrbi za palijativne bolesnike i njihove obitelji na području Karlovačkog dekanata, ali i šire na području Karlovačke županije.

Prezentacija projekta na linku: Prezentacija projekta “Anđeoska krila”

Skip to content